15 Aralık 2010 Çarşamba

BABAM


Dün doğum günündü aynı zamanda  rahmetlik annemle evlilik yıldönümünüz ve askere gidiş tarihindi.
Ben yaşlanıyorum artık baba affet beni ben bu gün ayın 14 ü sanıyordum. Akşam bir işim için arayan arkadaşıma ayın 14 ün de yapılacak işler listesine alayım dediğimde,zaten bu gün ayın 14 demesiyle kendime geldim.Gece geç bir vakit olduğu için seni arayamadım .
Sabah aradığımda durumu anlatınca kahkahalarla güldün halime,beynim çok dolu baba hani sen derdin ya hiç bir şeyi yarına ertelemeyin diye,maalesef elimde olmayan nedenlerle erteliyorum. Aslında sen elimde olmayan sebebleride kabul etmezsin çünkü senin için insan beyninin çözemiyeceği hiç bir sorun yoktur diyerek bizi yüreklendirirdin.
Senin zekana okuma alışkanlığına hayranım çocuklarında sana çekmiş herşeyi okurduk.Okumak için bir şey bulamadığımızda anatomi kitaplarını veya atlası verirdin elimize bir bilgi kırıntısı bile öğrenseniz kardır derdin..Bilgisizliğe,hurafelere tahammülün yoktu.Hasta olmana rağmen hastalığınla dalga geçecek kadar da hayata bağlısın..Doktorları bile şaşırtmıştın bu tavırlarınla, 11 yıldır o illetle yaşıyor ,araştırmalar yapıyor kitap yazıyorsun.
Hastalığını en yoğun yaşadığın ve beraber kaldığımız hastane odanda bütün gazeteleri okur sonra bana haberleri yorumlardın. seni dinlemek hoşuma giderdi.bilmediğim konuları biliyormuş gibi yapmama rağmen bilmediğimi anlardın..
Tarih sevgisini sen aşıladın bana,belkide eski eser restorasyonlarını yapmaktan zevk almamın bilinç altında bu sevgi yatıyor,senin tarih konusunda araştırmalarının üniverstede ders olarak okutulması ayrı bir sevinç benim için.
Çok ketumdun Baba yaptığın iyilikleri,okuttuğun çocukları,iyileştirdiğin hastaları, işe yerleştirdiğin insanların varlığından evlendikten sonra haberdar oldum. Gurbet ellerde tesadüfen beni tanıyan genç bir öğretmenden öğrenmiştim yaptığın iyilikler..
Annemde anlatmazdı ben sadece birini bilirdim o da bizim evde kaldığı için.
Annem gidince çok yalnız kaldın hani o çok kalabalıkların içinde duyulan yalnızlıkları duyuyordun hissediyordum baba..
Seni sana anlatamamki baba...geçmişte yaşadıklarını anlatırken ben yorulurdum o yoğun yaşanmışlıklardan. Babanın ölümünden sonra tüm kardeşlerinin sorumluluğunun ağırlığı seni çok yormasına rağmen hiç şikayet etmezdin.Keşke bazıları bu ilgiyi hak etmiş olsalardı sen onları affetmiş gibi görünsende bilirimki için acır..
Senin evladın olmaktan gurur duyuyorum ve yaradınıma şükrediyorum..
Hastalığına ve yaşına rağmen,insanlara yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum...

BİLGE

40 yorum:

Deliler Teknesi dedi ki...

Böyle bir babaya evlat olabilmek ayrıcalık olsa gerek... Allah huzurlu uzun ömürler versin... Sağlığı daha da bozulmaz inşallah... Sağlık sıhhat diliyorum ona... Sevgili annene de rahmet diliyorum... Selam ve sevgiler.

ezgilimelodi dedi ki...

Ne güzel bir duygudur bu!...
Allah sağlıklı,huzurlu ömürler versin babanıza,size ve tüm sevdiklerinize...

GÜVEN SERİN dedi ki...

Bir çölde bulunacak gölge gibidir soylu ruha ve bedene sahip babalar. Nazik,hoşgörü, üretkenlik ve merhametle donatılmışlardır. Belki de yüce yaratıcının kötülüklere karşı en iyi dengesidir bu soylu canlılar...

Bu çınarın gölgesinin altında durdum,dinlendim ve mutlu oldum. İçimden sarılmak geldi; eksik sarılışların hatırına...

Adsız dedi ki...

Allah rahmet eylesin , sizlere de sevdiklerinizle birlikte uzun ama başta sağlıklı ömürler diliyorum.Yazılarınızı okumak dinlendirici sevgili Bekdik...

francesca mckennitt dedi ki...

Böyle bir babaya sahip olduğunuz için siz; böyle bir evlada sahip olduğu için de babanız şanslı.. Seçilmiş insanlardansınız gerçekten.

gülsen VAROL dedi ki...

Benim de teşekkürlerimi ilet lütfen babana sevgili Bilge.. Son derece yalın bir dille ve insanın içine içine işleyen sıcaklığıyla yazdıkların için seni de kucaklamak istiyorum..
Diliyorum ve inanıyorum ki seni de hak edenler, kıymetini bilerek böyle anacak ve arayacak..

cenebaz dedi ki...

Babacığına sağlıklı,mutlu yaşlar. Sana da onunla birlikte daha nice seneler.

Unknown dedi ki...

Babana sağlıklı uzun ömürler diliyorum tüm kalbimle :) hem sen hem de o şanslı bence ne mutlu ikinize bu kadar samimi bu kadar içten anlatılmazdı duygular sanırım...sevgiyle kal :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

Allah (c.c) başınızdan eksik etmesin
sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum
sevgiler...

Çınar dedi ki...

Saygıdeğer Babacığına sağlıklı mutlu bir ömür dilerim.

Sevgiler

sünter dedi ki...

Ne kadar güzel bir dogum günü kutlamasi bu böyle evlat´tan baba´ya.

Sevgili Bilge hani derler ya insan ne ekerse onu bicer diye sanirim en güzel örnegini siz sergiliyorsunuz. Baba kiz.
Saygideger babacigina dogum günü vesilesiyle Allahtan sifalar diliyorum.
Nice yillara.

Sevgiler

mandalincikmazi dedi ki...

Bilgecim
yüreğine sağlık canım
ne güzel duygularını dile getirmişsin eminim baban bunları okuyunca en güzel hediyeyi almış olacak zira onlar için en güzel hediye evletlarının iyi yerlerde olmaları canım.
babana uzun ömürler diler ellerinden öperim.
Yüreğine kalemine sağlık canım benim kendine iyi bak.
Sevgiler......

Zeugma dedi ki...

Bir evladın babasına yazdığı duygu dolu satırlar. Bir babanın kızından duyabileceği ne güzel bir iç dökümüdür bu.
Doğum günü kutlu olsun, nice yıllarda sağlık, mutluluk ve huzur içinde hep birlikte olun dilerim sevgili bilge..
Sevgilerimle...

minimalist dedi ki...

ne güzel sözler bunlar ve bir babadan ne güzel tavsiyeler aslında ben bile o tavsiyeleri üzerime aldım :))) uzun ömürler diliyorum herikinize de birlikte...

ruhum dedi ki...

Çok duygulandım..Allah uzun ömürler versin...Tüm babalara kocaman sevgiler saygılar...

bilge dedi ki...

Sevgili Deliler teknesi çok teşekkür ederim güzel dileklerin için ..her baba evladı için, her evlatta baba için çok değerlidir..sevgilerimle..

bilge dedi ki...

Sevgili Ezgim amin canım hepimizin Anne ve Babasına sağlıklı ömürler diliyorum..sevgilerimle..

bilge dedi ki...

Sevgili Güven onlar bizim için gözlerimizde fer umutsuz anlarımızda umudumuz sıkıntı anlarımızda sığındığımız şefkatli bir kucak oldular..keşke hep yanı başımızda olsalar ama hayat şartları bazen uzaklaştırıyor..yanı başımda olmadığı için de her zaman bir burukluk var içimde..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Red Riding hood babam yaşıyor çok şükür giden annem teşekkürler güzel temennileriniz için sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Frencesca mckennitt ..çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için evet ben kendimi çok şanslı hissediyorum ve onlarla gurur duyuyorum..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Hasret Senfonileri sizin kitabınızdan bahsetmiştim Babama sonra rubailerden konuşmuştuk o konuda da bilmediğim okadar çok şey çıktı ki ortaya yine belli etmedim..)))Ben teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Çenebaz çok teşekkür ederim..dilerim ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte sağlıklı bir ömür süreriz..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Burcu çok teşekkür ederim..söylenecek ve anlatacak o kadar çok şey varki baba ve annelerimiz için ama sıcacık bir sarılış bile yetiyor onlara sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Aynur amin canım hepimizin anne ve babası hep yanın da olsun ..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Çınar teşekkür ederim güzel temennilerin için canım..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Sunter güzel sözlerinize çok teşekkür ederim..evet haklısın ne ekersen onu biçersin..toplumun gelişmesinde aile faktörünün çok önemli olduğuna inanırım..ailende ne görürsen onu uyguluyorsun ..sevgilerimle..

bilge dedi ki...

Sevgili Yıldız teşekkür ederim arkadaşım..Yeğenim yazdıklarımı okumuş uzun süre hiç bir şey söylememiş sadece gülümseyerek dinlemiş..daha sonra halanızın o sert görünüşü ne aldanmayın ne duygulu biridir o demiş))) yeğenim de dede aynı sen demiş tabi kahkayı patlatmış..Bbam 82 yaşında çok şükür hasta olmasına rağmen zihisel ve bedensel hiç bir sorunu yok hala hayata bağlı bir şeyler yapmaya çalışıyor ..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Zeugma çok teşekkür ederim keşke yanımda olsa da ona tüm bu duygularımı bir kez daha söyleyebilsem ayrı yerlerdeyiz..ama her gittiğimde uzun uzun sohbetlerimiz olur..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Minimalist çok teşekkür ederim bir gün rahmetlik Annemin söylediği ve Babamın bize hayat dersi olarak verdiği ,söylediği sözleri yazarım inşallah ..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Ruhum çok teşekkür ederim ..dilerim tüm anne ve babalar evlatlarıyla ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir ömür sürerler..sevgiler..

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Can arkadaşım,
ne kadar duygu yüklü içten bir yazıydı.Bilmezmiyim kaldığın o hastane odalarını arkadaşım.Ve baban,ameliyatın ertesi günü sanki hasta olan o değilmiş gibi konuşan baban...
Sizlere birlikte sağlıklı nice yıllar diliyorum ve babanın ellerinden öpüyorum canım.Seni de kucakladığımı unutma :)
Sevgilerimle

bilge dedi ki...

Sevgili arkadaşım o kötü günlerde beni hiç yalnız bırakmadın..kızın küçüktü daha bütün gün onunla birlikte hastane koridorlarında babamın ameliyattan çıkmasını beklediğimizi hiç unutmadın burdan bir daha teşekkür ediyorum..can arkadaşım iyiki varsın sevgiler..

Sahildeki Ev dedi ki...

Baba kız ilişkisi her zaman çok özeldir. Yanınızda olduğu için ne kadar şanslısınız biliyormusunuz?? Allah uzun ömürler versin..

Swotpisces dedi ki...

İnanın gözlerim doldu okurken, ne kadar güzel yazmışsınız ve ne kadar şanslısınız böyle bir babanın varlığıyla, Allah sizi ayırmasın. :)

Ayşegül dedi ki...

Bilge, babana Allah'tan şifa diliyorum.Çok özel bir insan babanız ne mutlu size böyle bir babanın evladısınız.

Damla fotoğraflarının hayranıyım.Profilinizdeki fotoğraf harika:)

Selam ve sevgilerimle

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok güzeldir baba sevgisi ve çok güzel böyle babaya yazılan duygu dolu satırlar.
Allah babana uzun ve sağlıklı ömür versin birlikte geçireceğiniz çok zamanınız olsun.
Sevgiler...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım benim çok duygulandım ,gözlerim dolu şu an kendi babamıda yaşadım senin kelimelerinde gideli 26 yıl oldu benim için çok özeldi hep öyle kalacak.

yüreğine sağlık kalemine sağlık. şiirinide çok beğendim canım sağlık ve sevgilerle öpüyorum

Adsız dedi ki...

Bilge'cim yüreğine sağlık.Allah(c.c) babalarımızı başından eksik etmesin.Allah babana acil şifalar versin.Tüm iyi dileklerimi yolluyorum.Dilerim ki birlikte daha niceee sağlıklı,huzurlu,mutlu upuuuuuuuzun yıllar geçirirsiniz.Allah annene de rahmet eylesin.huzur içinde uyusun.sevgilerimle.

Meyra dedi ki...

çok etkilendim nasıl bir yazı bu..ne güzel bir baba ne güzel bir evlatsın::)) babana sağlıklı bir ömür diliyorum..vee baban çok şanslı unutmaki senin gibi duyarlı bi evladı var..

didem dedi ki...

Babaniza bundan guzel hediye mi olur? Nice mutlu senelere.
Allah omur versin saglik versin.
Daha nice mutlu gunler nasip etsin hep birlikte.