22 Haziran 2010 Salı

tepenin ardında


Yıllar öncesi güneydoğuda görev yaparken sık sık kırsal kesime göreve giderdik.
Gittiğimiz  görev yerini bağlı olan ilçe kaymakamına , kaymakamı bulamazsak askeri yetkililere uğrayıp bildirmek zorundaydık.
Yine bir yaz günü arkadaşlarımızın çoğu izinde olduğundan bende gitmek zorunda kaldım.
İlçeye geldik kaymakam yoktu , Askeri yetkilide yoktu bize oldukları yeri söylediler yolumuz üzerindeydi uğrarız diyerek yola çıktık .Gittiğimiz ilçe çok dağlık bir arazi yapısı vardı biz ilçe ye bağlı bir köye gidecek ordan muhtarı da alıp  mezraya ulaşacaktık.
Arabamız  arazi arabası olmasına rağmen rakım gittikçe yükselirken bizim arabada su kaynattı. Yolda kaldık kimsenin geçmediği ıssız bir yer. şoförümüz arabayla uğraşırken 2 erkek arkadaşla bende bir ağaç gölgesinde bekliyoruz. Omuzumda korkunç bir ağrı hissettim .herhalde vuruldum diye düşünüyorum nasıl bir bağırma bende dağlarda yankılanıyor .
Böcek sokması imiş meğer şoförümüz hemen bir çamur hazırladı omuzuma bıraktı  yola çıktık .Ağrım gittikçr fazlalaştı neyse Kaymakamın ve Askeri yetkilinin olduğu yere ulaştık hemen koluma baktılar zehirli bir böcek sokmasıymış tedavim yapıldı.Gideceğimiz köyün muhtarıda ordaydı.
Muhtarı da aldık yola çıktık. 1 saat sonra yol bitti yayan gidilecek.
Muhtara soruyorum nerede bu yer  bir tepe gösteriyor hemen onun ardı diyor .
Ben ve şoförümüz çadır kurmuş ,yaylaya çıkmış insanların yanında kaldık.Orda yaşlı bir teyze bana yoğurtla bir ilaç yaptı  ağrım bayağı azaldı.
Yaya olarak göreve giden arkadaşlarımızı maalesef 3 saat bekledik. O zamanlar cep telefonu yoktu ki haberleşelim. Muhtar 1 saatte gider döneriz dediği yer oldukça uzakmış ve gerçekten tepenin ardında ama o tepeye ulaşmak için 3 tepe tırmanmışlar.
Neyse görevlerini kazasız belasız yerine getirdiler ve  evlerimize dönebildik.


Bu yazıyı gencecik fidanlarımızı , ellerine kına yakılan vatan bekciliğine gönderilen  civan larımıza  yapılan kalleşçe saldırılar neticesinde hayatlarını kaybetmeleri üzerine yazdım.
Bizler orda görev yapan , yurdumun değişik bölgelerinden orda görevlerini ifa etmek için bulunan kişilerdik. Bu gün de olsa yine giderdim . çünkü vatanın bir parça toprağı benim için kutsaldır .bu vatan bizimdir.


Şehit kanları ile yıkanan  hala yıkanmaya devam eden bu vatan bizimdir ..




BİLGE


not:resim alıntı

39 yorum:

Derinden dedi ki...

İnanın yazınızdan çok etkilendim bizdeki vatan sevgisi kimsede yok

Banuca dedi ki...

Hani bir dize vardır....Söylemek istesem gönüldekini, dilime dolanan ızdırap olur/Yazsaydım derdimin ben bir tekini, ciltlere sığmayan kitap olur.... İşte öylesine doluyum, hergün yeni kalleşlikler, bunların karşısında hergün yeni saçmalamalar, yeter yaaa. Anlayın artık, ne yaparsanız yapın bö-le-me-ye-cek-si-niz....Türküz biz, çılgın Türkleriz....

Pilli Petro dedi ki...

birileri hala bu vatanın bizim olduğuna inanmaması gibi bir durum söz konusu.

açsınlar ne açıyorlarsa kendi mezarları kapanır umarım ki yakın zamanda

Pilli Petro dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Newbahar dedi ki...

Bayrağımızın dalgalandığı her yer vatan!...

Türk evladı doğu batı ayırt etmeden vatanını canı pahasına savunmak için, görevini yapmak için illaki asker olarak değil, görev ve hizmeti neyi gerektiriyorsa her karışına ayak basıyor.

Her sabah şehit haberleriyle uyanmak ne kadar çok canımızı yakıyor artık değil mi?

Başımız sağolsun, vatan sağolsun...

Çınar dedi ki...

Anı yazını heyecanla okudum. Haklısın vatanın her karış toprağı kutsaldır. Doğunun batıdan hiçbir farkı yoktur ve tarih boyunca parçalamak için kalleşçe yollar deneyenler, daha önce olduğu gibi bu kez de amaçlarına ulaşamayacaklar.

Sevgiler

Unknown dedi ki...

:(((((
Başımız sağolsun,
Hergün başka bir kötü haber,
İnşallah son olur artık !!!

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Sevgili Bilge , gidilemeyen toprak vatan toprağı değildir. Bizler her yere gidiyoruz, gidemeyenler var, onlar utansın. Sevgilerimle..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Aşağıda ki posta Onur'un doğum gününü kutlamıştım, şimdi göremedim, ne oldu acaba? Tekrar kutlarım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Bilge
Doğuyu görmeden yaşamadan oradaki şartları anlamak çok zor.Bu gün etraflarında can korkusudan elli korumayla zırhlı araçlarla gezenler, orada günlerce dağları bekleyen elindeki silah ve allahtan başka dayanacak kimsesi olmayan Mehmetciğimizin halini anlamaz.Ahkam keserler.Başsağlığı dilerler.Şehitler unutulmayacak kadar sıklaştığında rahatsız olurlar.Sabır sabır da nereye kadar.

ali zafer sapci dedi ki...

Yazınızı okuyup bitirince profilinize tekrar bakma gereği duydum. Duyarlı dostlara selamlar.

Asuman Yelen dedi ki...

Çocukluğunun önemli bir kesimi doğuda geçen biri olarak anlattıklarını o kadar yakın buldum ki kendime.Biz gelip geçenler unutmak bilmezken ora halkı orada o şartlarda yaşıyor; okuyor, hastalanıyor, doğum yapıyor çalışıyor.
Bitmeli artık kanla sonuçlanan bu kirli oyunlar. Birileri çeksinler artık kanlı ellerini bu ülkenin üzerinden.

Deliler Teknesi dedi ki...

Güzel bir yazıydı... Allah milletimize sabırlar versin... Zor günler geçiriyoruz... Görev aşkıyla çalışan insanlarımızı her zaman koruyamıyoruz maalesef... Selam ve sevgiler.

keyf_i sibel dedi ki...

şimdi şehit busenin kadeşi sudenin çığlıklarını izledim tvden.üzerine senin yazın...tek cümle yazıcam..
ne mutlu türküm diyene..


not:güzel yorumun için teşekkürler...

didem dedi ki...

Sevgili Bilge,
Vatanimizin her karis topragi altin! Neler yasamissiniz gorev icin gittiginiz yerde.
Bugunlerde zor gunler geciriyoruz maalesef. Insanin ici parcalaniyor.
Didem

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yazını okurken orada olmak istedim, herşeye rağmen, her zorluğa rağmen. Yurdumu karış karış gezmek isterim ama olmadı. Doğusunu hiç bilmem, bilmek isterdim, bilmek de isterim.
Tüm şehitlerimizin ruhları şadolsun...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Vatan toprağı kutsaldır ve bu uğurda verilen kanlar da helaldir.Ama 26 yıl süren bu savaşı sonlandıramamak acizlik değil midir? Nedenler cevap bulmalı ve artık bu kan sonlandırılmalı.

ezgilimelodi dedi ki...

Buradaki teröristler yakalanmasalardı evimin yanındaki jandarma bombalanacaktı.Böyle bir şey olsaydı neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.Lanet olsun onlara artık...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

:((((
daha ne kadar yıkanacak bu topraklar kınalı kuzuların kanlarıyla...
Bugün yine iki şehit :(
Çok üzgünüm...

Esin Bozdemir dedi ki...

gidişat belli, gidişata sebep olanlar belli, neden ve sonuç ilşkisini ve de çözümlerin neler olduğunu bangır bangır vatansever evlatlar " Erdal Sarızeybek, Nihat Genç ....ve daha pek çok " çıkıp haykırıyorlar!

çözüme giden yol ne kadar erken ise o kadar hayır olacak bu güzel vatanımız için!pisi pisine ölen onca insanımız ve aileleri bu kadar büyük acıları hak etmiyorlar!her bşirine Allahtan rahmet ve ailelerine de Allah'dan sabırlar diliyorum...

bilge dedi ki...

Sevgili Dalga sesleri bu vatan düşman işgalin den kolay kurtulmadı..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Banuca hepimiz yeter diyoruz milletçe ama onlar kana doymuyorlar sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Pilli petro açılım açılım diyorlar kimse ye ne olduğu anlataılmadıki bu açılımın..

bilge dedi ki...

-Sevgili Newbahar hepimizin başı sağ olsun vatanımız sağ olsun bu gün olsa yine o bölgede seve seve görev alırdım..

bilge dedi ki...

Sevgili Çınar yıllarca parçalamak için her yolu denediler ama başaramadılar başaramıyacaklar da bu vatanın toprağı şehit kanlarıyla yıkanmış her bir parçası kutsaldır..

bilge dedi ki...

-Sevgili Özgür ulus ca başımız sağ olsun ..

bilge dedi ki...

Sevgili Jivago haklısın gidilemeyen toprak bizim değildir onun için vatanın bölünmez bütünlüğünü almayan kafalara yerleştirmek lazım

bilge dedi ki...

Sevgili Jivago çok teşekkür ederim..

bilge dedi ki...

Sevgili ruhgezgini ben o bölgede uzun yıllar görev yaptım orasıda benim vatanım gitmeyenler kesin gitsin görsün derim oralarda güzel ülkemin güzel toprakları..

bilge dedi ki...

-Benden de selam olsun tüm duyarlı arkadaşlarıma .sevgili alizafersapci

bilge dedi ki...

Sevgili Asuman yelen unutmamız mümkünmü oraları ekmeğini yedik suyunu içtik her şeyden öte orasıda yurdumun bir köşesi..dilerim akan kanlar son bulur..oynanan kirli oyunların farkına varırlar

bilge dedi ki...

-Sevgili Deliler teknesi milletçe o kadar sabırlıyızki anaların yürekleri yanarken babaların gözlerinden kanlı yaşlar akarken hala vatanım diyoruz..ne mutlu bize biz bu vatan da yaşıyoruz..

bilge dedi ki...

Sevgili keyf-i sibel bende izledim hala içim acıyor..

bilge dedi ki...

-Sevgili didem inan haberleri korkarak izliyorum artık dua ediyorum kan akmasın bir daha diye hele siz uzaktasınız daha çok merak ediyorsunuzdur ..

bilge dedi ki...

Sevgili Yaşamın kıyısından oralarıda elbette gezip görmek gerekir doğası tarihi kültürü ile görülesi yerler..

bilge dedi ki...

Sevgili Çoban yıldızı 26 yıldır sonlandırılamayan bu sorunlar elbette acizliğin ta kendisidir..oynanan kalleşçe oyunlara en kısa sürede son verilmelidir..

bilge dedi ki...

Sevgili ezgilimelodim haklısın ..allah korusun tüm askerlerimizi..bitmeli artık bu kanlı oyunlar..

bilge dedi ki...

Sevgili can arkadaşım birlikte oralar da kader birliği ettik kınalı kuzularımız ın kanları akmasın artık bu vatan toprağına bir damla bile şehit kanı dökülmesin..

bilge dedi ki...

Sevgili Esmir elbette son bulmalı bu akan kanlar anaların babaların milletimin yüreği yanmasın şanlı askerlerimizin kanları dökülmesin..
Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun diyorum..