20 Ocak 2010 Çarşamba

kirlettik dünyayı






19 yorum:

Çınar dedi ki...

Küresel ısınmanın etkileri öngörülenden çok daha erken ortaya çıkmaya başladı. Hala, etkili tedbirler almak yerine, ülkeler yalnızca kendi çıkarları için dünyanın geleceğini tehlikeye atmaya devam ediyorlar. Tüm insanlık olarak bindiğimiz dalı kesiyoruz. Dur demenin vakti geldi de çoktan geçiyor...
Duyarlılığın için teşekkürler.

Sevgiler canım

Agresifboy dedi ki...

tüylerim diken diken oluyor ne kadar acı ki kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz :( aslında bloglarımızda bu tür paylaşımlara daha çok yer vermeliyiz diye düşünüyorum haksız mıyım sevgili bilge..ayrıca paylaşım için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir konuya değinmişiniz. Vahşice katledilen doğamız ve dünyamız. Tüm bunların hesabı sorulacak. Her kim zerre kadar bu dünyaya ve doğaya zarar verdiyse, bunun hesabını verecek. Öyle ben yaparım, yaptığım yanıma kalır, diye bir kural yoktur. Nasıl ki, bir insana yaptığın haksızlıktan dolayı sorumluysan, doğaya yaptığın haksızlıktan da öyle sorumlusun.

Karikatür öyle güzel dile getiriyor ki olayı. Ne çok sevdiğim kışı artık yaşıyabiliyoruz, ne de lapa lapa yağan bir kar seyredebiliyoruz. Bizim oralarda hem duamız hem de atasözüm olmuş bir söylem vardır: "Allahım, yazımız yaz, kışımızı kış eyle" diye.

Petrol artığı ürünlerden üretilen zararlı plastik ve plastik sanayiye ne demeli. Çok yıllar önce gelişmiş ülkelerde biliyorum ki, plastik maddeden hiçbir şey ne üretiliyor, ne de kullanılyor. Bizim hala çamaşır sepetlerimiz ve mutfak gereçlerimiz hala plastiktir.

Efendim lafı fazla uzatmadan, duyarlı bir çevreci toplum olmak üzere cenab-ı Allah bizleri ihya etsin, daha ne diyeyim.

Bu duyarlı paylaşımınız için de çok teşekkür ederim.

Özgür dedi ki...

Amaaaaan bende kötü durumdayız sanıyordum. Daha bina dikecek topraklarımız, kesilecek ağaçlarımız, boşa harcanacak suyumuz varmış.
Daha cilt kanseri oranı %50 bile olmamış. Hava sıcaklığı gündüz 75, 80 derece, gece -75, -80 derece olmamış. Daha çok iyi durumdaymışız niye tasarruf edelim. Kirletin gitsin. biz mi kurtaracağız dünyayı allah aşkına...

(Bkz: Hiciv)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Ne kadar korkunç bir görüntü pet şişeler! Dünyanın sonu mu geliyor..

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Kirlenmeninde kaderi sanki savaşlar gibi.. Kimse savaş taraftarı olduğununu söylemez ama bakıldığında savaşmadığımız dönem yok gibi..
Konuşanların hepsi kirlenmeden yakınır sanki kirleten o değil gibi..
Korkmalı insan!! Savaşlarda irade olmaz diyen güç, bu kez kirletenler de...

Arzu Sarıyer dedi ki...

O kadar çelişkiler yaşıyoruz ki Sevgili bilge.En çok kirletenler bu konuda çok duyarsız.Dünyayı egemen olan çok uluslu şirketler ve devletleri.
Sevgilerimle.

nadarû dedi ki...

Merhabalar...
İnsanların maddi beklentileri o derece yükselmiş ki doğayı öldürdüklerinin farkında bile değiller...sanırım,en başta insanları vicdanları küresel ısınmadan nasibini almış.. çok yazık....
paylaşımlarınız çok güzel ve düşündürücü gerşekten....
Teşekkkürler...

Selam ve dua ile..
hayırlı cumalar...

/derinzamanlar/

bilge dedi ki...

Sevgiliarkadaşlar yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim kıyamet yaklaştı diyorlar hani bazı bilen adamlarımız aslında bilmiyorlarki kıyametler çoktan başlamış biz insanlar başlatmışız bize bahşedilen her güzel şey gibi yaşadığımız dünyada, ne topraklarımızın ne havamızın ne de suyumuzun kıymetini bilebilmişiz bir hırs güya hayatı kolaylaştırma hırsı dünyada üstünlük sağlama hırsıyla para para diyerek yok ettik dünyayı.sevgiler ve saygılarımla

nadarû dedi ki...

bugün cuma değil tabi ki:))

bilge dedi ki...

Sevgili name-i nur bloğuma yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim .her günümüz güzeldir..))sevgiler..

tufan dedi ki...

Evet,malesef tüm dünya elbirliği ile buna sebeb olduk,ne yarını düşündük nede yarınları.

Artık hiç bir şeyin eski lazzeti ve tadı yok yorgun uyanıyoruz belki bu her şeyi anlatıyor ama,yinede bildiğimizden vaz geçmiyoruz.

Teşekkür ediyorum duyarlı davranışınız için.

Saygılar sevgiler.

ali zafer sapci dedi ki...

Güzel paylaşımlar için teşekkürler.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Ödül ve miminiz var Bilge'ciğim.
Kabul buyurunuz :)

bilge dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında kusura bakmayın yorumlarla ilgili ayar yaparkenyorumunuz yanlışlıkla silindi özür dilerim sevgi ve dostlukla..

Adsız dedi ki...

Ziyaretinize ve yazılarımızı daha bir anlamlı kılan o güzel yorumunuza çok teşekkür ederim.

Tahmin ettiğiniz gibi; saz, bağlama, kabak kemane, keman ve ud icra ederdim. Ama ne yazık ki, tam 15 yıldır hiçbir müzik enstrümanını, dünyaya küstüğüm için elime almıyorum.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bu resimleri görmüştüm o zamanda çok acı gelmişti. Şu pet şişeler ya yasaklanmalı yada
o firmalara piyasata sürdükleri kadar pet şişe hurdasını toplama zorunluluğu getirilmeli. Gerçi bir sürü konuda çok şey yapılmalı ama...

ayferbilici dedi ki...

Gelişmiş dünyanın çöplendiği yerlerde durum daha vahim görünüyor. İnsanlar neredeyse pet şişeleri yiyecek duruma gelmişken yaşama içgüdüyle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Yaşamın ya da neslin devamını düşünemiyorlar.

Yazık!

bilge dedi ki...

-Tufan Bey bloğumu ziyaretinize ve yorumunuz için teşekkür ederim maalesef cevre kirliliği her şeye yansıyor yediğimiz gıdalara bile, ellerimizle yok ediyoruz dünyayı ..

-Alizafersapci bloğuma yaptığınız ziyaret için teşekkür ederim ..

-Haklısın Onuncu Köyün Adamı resimlere bakınca insanın içi acıyor istediğiniz kadar yaptırım uygulayın yine bir yolunu bulurlar çevreyi kirletmek için bilinç diyoruz ama bilincinde olanlarda yapıyor olmayanda ben vicdan diyorum ..

-Sevgili lodoscu sanayice gelişmiş olan ülkeler para para diyerek bindikleri dalı kesiyorlar ..
sevgi ve dostlukla..