27 Şubat 2011 Pazar

neden?

Bu günlerde kadınların hunharca katledilmelerini görsel ve yazılı basından izliyorum..İlk aklıma gelen kadınları katleden öldüren adamlarıda bir kadın dünyaya getirdiği..
Erkekler kusura bakmasın ama (tüm erkekleri aynı kefeye koymuyorum) bazılarının egosu çok güçlü..
onlara göre hiç bir kadın onlara hükmedemez ,hiç bir kadın onları terk edemez, kadınlar hep onlara muhtaç.onlar kadının namusunu şerefini korurlar...Bu düşüncede olan erkekler kadınlar kendilerini terk ettiğinde,hemen silaha ,bıçağa veya orantısız güce sarılırlar..(lütfen bu duyguları taşımayan erkekler üzerine alınmasın)
Yıllar önce babamın görev yaptığı ilçede bir arkadaşım vardı .Ben ilkokul 2. sınıfa gidiyordum..arkadaşımın kalbi delik olduğundan koşup oynayamaz ben oynardım onunla hiç saklambaç oynayamadık ip atlayamadık çünkü hızlı hareket ettiği zaman morarıyordu..Oğlan çocukları arkadaşımın bazen elinden oyuncağını alıp kaçarlar veya onu hırpalar oyununu bozarlardı ..Ben kesinlikle o cocukları bulur arkadaşımın intikamını alırdım tabi akabinde bizim eve şikayete gelinirdi..
Annem beni karşısına alır nedenlerini sorardı. anlatırdım..Çocuk aklımın almadığı arkadaşımı kızlar değilde hep erkek çocuklarının hırpalamasıydı ..
Sahi neden erkekler kadınları hırpalıyorlar?

BİLGE

34 yorum:

ezgilimelodi dedi ki...

Seyrettikçe çok üzülüyorum ben..
Yazdıklarında o kadar haklısın ki;ben de erkek egosunun fazla olduğundan yanayım..
Bir daha yaşanmamasını ümit ediyorum...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yapılarında ki baskın hücrelerin egosuna fazlaca yansımaları mı nedir.
bu konular arttıkça üzüntüm de o derece artıyor, umutsuzluğum çoğalıyor. Yeni nesiller için çok üzülüyorum çok:(
Bir yerden tutmamız gerek diye düşünüyorum ama çürümüş bir toplumun neresinden tutulur ki!
Her olay sanki bir sonraki olaya örnek gibi maalesef.
Sevgiyle

*mehtap dedi ki...

gazetenin 3.sayfaları bu tip haberlerle dolu maalesef.İnsanın içi acıyor.belki insanlık boyunca hep vardı bu tip olaylar ama artık dünya çok küçük ve herşey hep gözümüzün önünde oluyor ve çoğu zamanda bir şey yapamıyoruz.

keyf_i sibel dedi ki...

bu kişilere baktığımızda kişisel başarıları iş hayatında, aile hayatında son derece zayıf olan kişiler. o yüzden kadınlar üzerinde oluşturdukları baskıyı, zararı başarı zannediyorlar. eğer kadında yeter artık diyor ve başkaldırıyorsa işte o zaman şiddette gidebildikleri kadar zorluyorlar ve 3 .sayfadaki haberler oluşuyor.en azından bana göre böyle...

Unknown dedi ki...

kıymet değer bilmedikleri için kımden dunya ya geldıklerını bılmedıkleri için kadınları hazmedemedıkleri için onlardan daha güçlü olduğumuzu bildikleri için aslında bunlar saymakla bitmez...ama yine çok ezilen okuyamamıs cok kadınımız kızlarımız var malesef :( bu duruma cok uzuluyorum keske herkes ıcın hepsı ıcın bırseyler yapsak sevgıler canım :) bu arada ıyı yapmıssın zamanında...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

erkek çocuğuna farklı davranan yada ezen mantıklar bunların sebebi kız yada erkek tüm evlatlara iyi bir birey olmayı öğretmedikçe bunlar yaşanılacak erkek farklıdır erkek güçlüdür erkek ne derse o diye yetiştirenlerin sonu gelmedikçe daha çok göreceğiz bunları :((((

sünter dedi ki...

Kadina göre, kuvvet gücü bakimindan daha üstün olduklarini bildikleri icin kolaylikla bu yola basvurabiliyorlar.
Halbuki,kendilerinden daha güclü birinin karsisinda öfkelerini gayette dizginleyebiliyorlar.
Aslinda kimin kime gücü yeterse durumu cok fazla.
Mesela cocuklarini döven anneler belkide karilarini döven erkeklerden daha az degildir..bu cok daha feci bir durum. Cünkü cocuk savunmasiz. Kadin ise aklini basina toplarsa kendini savunabilir. Bir sekilde karsilik verebilir.
Bir kisir döngüdür gidiyor iste.
Bu siddete basvurusun nedenleri ise kesinlikle AILE görgüsü ve egitimden geciyor bence.
Ben daha simdiye kadar ailesinde dayak degnek görmeyen birsinin ne esini nede cocuklarini dövdügünü hic görmedim. Tahsili ne olursa olsun.

Newbahar dedi ki...

''Ne de olsa ERKEK!''

Nefret ediyorum ve kızgınlığım var.
Varoluş kuralı mıdır bu, neden değişmez?

Şiddet içermeyen bir hafta diliyorum, sevgiler Newbahardan:)

Fatma dedi ki...

Örgü çantama katılıyorum erkeklerin daha fazla şiddet uygulaması (maddi manevi), yetiştirilişlerinin bir göstergesi. Anne ve babaların çok bilinçli, dikkatli olması gerekiyor.

Ada Deniz dedi ki...

Eğitimde bitiyor yine iş. Ne evde ne okulda ne de sosyal hatatta doğru mesajlar verilmiyor. Benim lisedeki bir kız arkadaşım "erkekler üstündür" diyordu inatla. Onu öğretmişler. Erkeklere de "sen üstünsün, sen yaparsın, sen hep haklısın" mesajı her taraftan verildikçe zor bu işler.

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer hanımefendi,dünyanın neresine giderseniz gidin eğitimliside eğitimsizide kadına karşı şiddet uyguluyor.Sanırım olayın başlangıcı kendine güven olayından kaynaklanıyor,şiddet veya kaba kuvvet fikrin düşüncenin bittiği yerde başlar,vede şiddet uygulayarak olayı çözebilen varmı ki?Bırakalım kadını ,önce insanız ,kadın da cazibe merkezi olduğundan ,normal yolla elde edemediğini şiddetle halletme yoluna gidiyor,kim olursa olsun incitmeye kalp kırmaya karşıyım,onun yerine alternatif yöntemler bulunabilir,öldürseniz veya darp etseniz sizin sonunuz ne olacak ,hapishane köşelerinde berbat bir hayat Allah kimseyi düşürmesin.Tüm insanların sevgi ve saygı ortamı içinde problemlerini çözmeleri dileklerimle,saygılar sunuyorum.

Tolga dedi ki...

badem bıyıklı yobazlar, Türkeşin
erkek egemen faşist zihniyeti oldukça
bu toplumdan umudumuz yok.kadınlar
kendi haklarını bu örümcek kaflara
teslim etmişler,kaderlerini kabullenmışler.

bu durum uzun yıllar devam eder.kadın
kendi hakların anlayana,erkeklerle eşit olduğunu kabul ettirene kadar.

tolga + ahmet

Tolga dedi ki...

badem bıyıklı yobazlar, Türkeşin
erkek egemen faşist zihniyeti oldukça
bu toplumdan umudumuz yok.kadınlar
kendi haklarını bu örümcek kaflara
teslim etmişler,kaderlerini kabullenmışler.

bu durum uzun yıllar devam eder.kadın
kendi hakların anlayana,erkeklerle eşit olduğunu kabul ettirene kadar.

tolga + ahmet

Zeugma dedi ki...

Bu duyarlı yazının altındaki soru cümleni yanıtlıyorum bilgecim..

*Çünkü yetiştirilme tarzları öyle. Annelerin bu konuda gereken gayreti sarfetmeleri gerekiyor ki ortaya bu tarz maçolar çıkmasın...
Doğumdan itibaren öğrenecekleri ilk şey kadına sevgi ve saygı olmalı...
Sevgilerimle...

minimalist dedi ki...

:(((((((( maalesef! kendine yetmezlik, özgüven eksikliği, cahillik, eğitimsizlik....ve bi dolu şey.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kadını hırpalayan erkek, senin de bildiğin gibi yetersiz veya iktidarsız erkektir sevgili
Bilge. Bunun nedenleri çeşitli olduğu gibi, genelde sosyolojik ve psikolojik etkenlerdir. Dostluk ve esenlikle kal.

bilge dedi ki...

Sevgili Ezgi gittikçe çoğalıyor bu tip olaylar..tüm kadınlar adına üzülüyorum..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Yaşamın Kıyısından genlerinde baskın lık olsa bile her şey gibi egolarını da eğitebilirler..dünyanın neresinde olursa olsun bu olay aynı..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Beyaz Perde kadınlar üzerinde ki baskı sosyolojik bir vaka insanlarımız maalesef sosyalleşirken fiziksel zayıfı ezerek üstünlük kazandıklarını ve otorite sağladıklarını sanıyorlar..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Keyf-i Sibel tesbitlerinde çok haklısın hepsi acizliklerinden kaynaklanıyor..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Burcu çok haklısın her şeyin başı eğitim bir de biz annelere çok iş düşüyor..hani bir söz vardır armut dibine düşer diye..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Örgü Çantam çok haklısın yıllar önce görev yaptığım ilde kaç çocuğunuz var dediğimde kız çocuklarının sayısını söylemeden erkek çocuk sayısını söylerlerdi çok garipserdim..kız çocuklarının esamesi bile okunmazdı..her şey ailenin ve çevrenin vereceği olumlu eğitimden geçer diyorum sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Sunter çok haklısın..biz anne ve babalar çocuğumuzu dvüyorsak yarın o da büyüynce çocuğunu veya eşini veya bir başkasını dövecek çünkü biz çocuklarımızla konuşmayı bilmiyoruz kaç aile var çocuğu bir kabahat yaptığında karşısına alıp konuşan..hani birde meşhur sözler üretmişizdir kızını dövmeyen dizini döver diye..sevgilerimle..

bilge dedi ki...

Sevgili Newbahar aileler çocuklarını erkek ve kız diye ayrım yapmasa keşek her şey biz ana ve babalarda bitiyor...sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Fadiş haklısın biz ANNE VE BABALARA BU KONUDA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR..SEVGİLER..

bilge dedi ki...

Sevgili ada ve deniz insanları cinsiyet ayrımı gözetmeksizin birey olarak görebilsek keşke arkadaşın gibi erkekleri üstün gören o kadar çok kişi varki çevremizde..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili İlhami Uyar dediğiniz gibi maalesef her türlü şiddet sevginin, fikir ve düşüncenin bittiği acizliğin başladığı noktada kendini gösteriyor,sevgi ve saygı ortamı içinde çözebilseler meseleleri..her şey çok güzel olur bundan eminim ..sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

Sevgili Tolga bloğuma yapmış olduğunuz ziyaret için çok teşekkür ederim yorumunda bahsettiğin düşünceler içerisinde olan insanları geçen gün bir açık oturumda izledim inanın konuşmalarını savundukları fikirleri hiç bir mantığa sığdıramadım..sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

Sevgili Zeugma biz Anneler çok iş düşüyor..Rahmetlik Annem şöyle söylerdi 7 yaş terbiyesi eğitimi çok önemlidir çocuk okula başlayıncaya kadar aileden öğrenir sonra okula başlayaınca çevreden öğrenmeye başlar derdi haklıymış biz çocuklarımıza insanları cinsiyetlerine göre değil eşit haklar da bireyler olarak görmelerini sağlayabilirsek bu tip üzücü olayların önüne geçebiliriz..sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Minimalist saydıklarının hepsi şiddetin mayasını olşturuyor maalesef sevgiler..

bilge dedi ki...

Sevgili Jivago şiddet olaylarının her türlüsü elbette sosyolojik ve psikolojiktir size katılıyorum..sevgi ve dostlukla...

didem dedi ki...

Kucuklukten mi boyle yetisiyorlar nedir anlamadim.
Kadini hirpalayan erkek erkek midir acaba?

ysnbzdmr dedi ki...

bir cevap bulamadım... cevap vermek gerekçe üretmek gibi geldi

Adsız dedi ki...

[URL=http://www.womenshealthdoc.com/index.php/member/48080/]This month Jo Morley finds some[/URL] [URL=http://www.tortattorneysdirectory.com/user_detail.php?u=murrayarronw97t40]learn more elimite cream[/URL] [URL=http://goshadow.spruz.com/pt/A-Three-years-ago-I-grew-totally-dissatisfied/blog.htm]A: Three years ago, I grew totally dissatisfied[/URL] [URL=http://jforces.com/wiki/bin/view/Main/EmanuelDevon]elimite[/URL] [URL=http://keralahoneymoonpackages.spruz.com/pt/Tags-Anthony-Schultz-Billy-Marks/blog.htm]Tags: Anthony Schultz, Billy Marks,[/URL] [URL=http://www.stignatiusloyola.org/index.php/member/62/]Research has revealed that Paxil can causes[/URL] [URL=http://open-services.net/bin/view/Main/ErinIvan]wellbutrin[/URL] [URL=http://www.disabilitylawattorneysdirectory.com/user_detail.php?u=jacintotomasx81m42]buy elimite[/URL] [URL=http://www.solitary-refinement.com/index.php/member/32932/]Link: http://costofquetiapine.blog.hr/2011/10/1629538243/quetiapine-fumarate-seroquel.html[/URL] [URL=http://mmlee1988.spruz.com/pt/Vacheron-Constantin-the-worlds-oldest-watch-manufacture-in/blog.htm]Vacheron Constantin, the world’s oldest watch manufacture in[/URL]