14 Mayıs 2010 Cuma

HÜZÜN VE SEVİNÇ

Heyecanla ellerim titreyerek çevirdim numarasını sesini duyunca sanki yanımdaymış gibi hissettim.Telefon numarasını tesadüfen karşılaştığımız ortak bir arkadaşımdan almıştım evlilik soyadını bilemediğimden telefonunun numarasını bulamamıştım
Konuştuk uzun uzun bu konuşmalar hep eskilerdendi .Bana geleceğini söyledi yakın bir il de oğlu eğitim görüyordu eşini bekliyordu gelebilmek için çünkü o güzel yeşil gözlü arkadaşımın gözleri artık iyi görmüyordu
Yüksek göz tansiyonundan gözünün birini tamamen kaybetmiş öbürü ile de sisli görüyormuş kahroldum o kadar güzel gözleri vardı ki yemyeşil bu yazımdan önce yazdığım şiiri o gittikten sonra yazdım.
25 yıldır görüşmüyorduk beraber görev yaptığımızda aynı lojmanda otururlardı benim okul arkadaşımla beraber ama kendisinin de söylediği gibi yatmadan yatmaya kullanırlardı lojmanı..
En çok ta kızımı merak ediyordu çünkü aralarında korkunç bir sevgi vardı kızım sinirlendiğinde (daha 2 yaşındaydı o zaman)dittttttt bi daha da gelme  derdi arkadaşım kalkardı kapıya doğru gidince de bir yaygara koparır ditmeee şaka yaptım der kapının önüne geçerdi.
Çok zor günler geçirmişti gözünü kaybedince eşinden ayrılmış 1 tane cik evladına adamıştı kendini..5 ay önce isveçli bir beyle evlenmiş o görmeyen gözlerinde umut ışıklarını gördüm yeni eşi o kadar sevecen biri ki onun gözündeki ışık olmuş..
Ben de misafirlerdi gittiler içimde bir hüzün kaldı gözleri iyi görmediği için sevincim ise yeni eşiyle umutla bakabilmesi yarınlara ve  sevgileriydi..


BİLGE

40 yorum:

ali zafer sapci dedi ki...

Samimi, dostça bir paylaşım; selamlar.

stuven dedi ki...

ben de aynı sevinci duydum. bir ömür boyu mutluluklar diliyorum...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Bilgeciğim ben kızıma yedi aylık hamileyken eşimin bir gözü bir den göremedi.Hemen dr.a gittiğimizden yüksek göz tansiyonu sonucu retina yırtılması olduğunu öğrendik.Acilen ameliyata alındı.Şimdi o gözü sadece %20 belki daha da az görüyor.Çok sıkıntılı günler geçirdik.Ameliyat sonrası 1 ay sadece tuvalete gitmek üzere ayağa kalkmasına izin verildi.BArdak bile kaldırması yasaklandı ve beraberinde bir dizi yasakla. Bu sıkıntılı günleri sevgimiz ve doğacak bebişimiz sayesinde atlattık.Allah kimsenin başına vermesin diyorum.Arkadaşına kavuşmana çoook sevindim.Umarım en kısa zamanda görüşürsünüz.

Sevgiyle kucaklıyorum seni.

Benhurum dedi ki...

Sevincinizi yürekten paylaşıyorum, Allah mutluluğunu daim etsin inş.

ruhum dedi ki...

Duygu dolu...

mandalincikmazi dedi ki...

Ne güzel duygularını dökmüşsun sanki ben de arkadşını yıllardır tanıyor gibi hissetdim...
İnşallah bundan sonra dostluğunuzda hiç ayrılıklar olmaz....

sufi dedi ki...

Eski dostlarla biraraya gelmek ne güzeldir.Zaman makarasında ters sarılır yıllar ve aylar sanki. Anılara yolculuk başlar.Daim olsun dostluğunuz.
Yeşil gözlü arkadaşının gözlerine şifa ve senin de gönlüne mutluluk dolsun inşaallah.Sevgilerimle.

aysegul dedi ki...

Erdemlı olmanın, etık davranıslara sahıp olmanın demek kı mıllıyetı,
ırkı, dını, dılı ve sınırı yok Bılge
ablacım...sıırınız de harrrıkaydı zaten!

Sevgılerrr

minimalist dedi ki...

Allah kavuşturşun; dostlar için görmek değil hissetmek önemli...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Sevincini de hüznünü de paylaşıyorum sevgili arkadaşım.

gülsen VAROL dedi ki...

hüznün mazide kaldığı, ve orada kalması gerektiğini vurgulayan bir yazı.. Çünki umut ve sevinç var yaşanan günde.. Herkes için hepimiz için o ışığın hiç sönmemesi dileği ile sevgili bilge..

ezgilimelodi dedi ki...

Sevincin daim olsuuuun:)
Bu arada sayfamda bir ödülün var:)
Sevgiler

ramazan dedi ki...

İnsanca duygular ve güzel bir paylaşım. Sevgiler.

Zeugma dedi ki...

Tüm duyguları bir arada yaşamışsın, bize de yaşattın sevgili bilge..
Film gibi bir hikayeydi..
Dilerim bundan sonra hep mutluluk içinde ve bir arada olun hepiniz...

Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Sevgili arkadaşın yeni eşiyle aslında kıskanılacak bir durumda.
çünkü gerçek anlamda iyi bir eş buldu bir çok kişi o kadar şanslı değildir evlilik konusunda.iyi günde kötü günde ölüm ayırana kadar
yanında olacağa benziyor.onlara mutluluklar dilerim.

Çınar dedi ki...

Eski dostlarla aradan yıllar geçtikten sonra karşılaşınca sanki bir gün önce de berabermiş gibi sohbetin 'kaldığı' yerden devam etmesi ne güzeldir.

Geçmiş olsun arkadaşınıza. umarım yeni eşiyle tüm sıkıntıları arkada bırakarak mutlu olur.

Sevgiler

didem dedi ki...

Sevgili Bilge arkadasina cok uzuldum ama en azindan basina bu acisini az da olsa unutturacak birsey gelmis.Allah sifalar versin.
Uzuntunu tahmin edebildim zor bir durum.Sevgiler...Didem

nilly'nin dünyası dedi ki...

Her derde devadır sevgi...Ne güzel yazmışınız eşi ışık olmuş arkadaşınıza..Umarım yaşam ışıkları hem gözlerinde hem yüreğinde hiç sönmez.
Nilly

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Güzel dostlukllar her daim sizin olsun..gerçek sağlıklı dostluklar!
Sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili Alizafersapci teşekkür ederim dostlukla..

bilge dedi ki...

-Sevgili stuven çok teşekkür ederim güzel duyguların için teşekkürler..

bilge dedi ki...

Sevgili Çoban Yıldızı size de çok geçmiş olsun arkadaşım yurt dışınada tedavi için gitti ama geç kalmış yıllar sonra onu bu halde görünce bayağı üzüldüm fazla da soru sormadım anlatımlar kendiliğinden gelişti..dilerim yeni eşi daha mutlu yılları yaşar sevgilerimle..

bilge dedi ki...

Sevgili benhurum çok teşekkür ederim dilerim kimsenin ışığı sönmesin..sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili ruhum duygulanmamak mümkünmü..geçmişte umut dolu ışıl ışıl gözleri olan bir arkadaşıma yıllar sonra bu şekilde kavuşmak çok üzdü beni sevgiler..

bilge dedi ki...

-Sevgili ruhum duygulanmamak mümkünmü..geçmişte umut dolu ışıl ışıl gözleri olan bir arkadaşıma yıllar sonra bu şekilde kavuşmak çok üzdü beni sevgiler..

bilge dedi ki...

-Sevgili yıldız yıllar insanlar dan çok şeyler alıp götürüyor insanız güzelliklerde üzüntüler de bizim için yaşamamız gerekiyorsa yaşayacağız ..dilerim arkadaşım yeni eşiyle mutlu olur o kötü yılları yaşamamış sayar sevgilerimle...

bilge dedi ki...

-Sevgili sufi makarayı geriye sarınca hep güzel anıları hatırlayalım dileğim ama gerçek kocaman karşınızda duruyorsa acı da olsa kabulleniyoruz teşekkür ederim güzel dileklerin için sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili Ayşegül ben her zaman şunu savunurum dil din ırk renk yaradanın dünyaya gönderdiği bir güzellik armonisidir önce insan diyoruz..sevgiyle çoğaltalım bu güzellikleri..ne güzel düşüncelerin var genç arkadaşım sevgilerimi yolluyorum..

bilge dedi ki...

- Sevgili Minimalist çok teşekkür ederim evet ben dostlarımın üzüntülerini uzakta olsakta hissedenlerdenim ve aradığımda da kesin üzüntülüdür o kişi sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili can dostum Dalgaları aşmak sen zaten iyi ve kötü günlerde yanımda olan ender dostlarımdasın çok teşekkür ederim can arkadaşım sevgiler..

bilge dedi ki...

-Sevgili Hasretsenfonileri dilerim kötü günler herkes için gerilerde kalsın hep güzellikler yaşayalım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili ezgilimelodi çok teşekkür ederim seninde yarınlara dair ümitlerin hiç bitmesin sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili ramazan çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için dostlukla..

bilge dedi ki...

-Sevgili Zeugma arkadaşıma kavuşunca çok sevindim ama sağlığı ile olan problemlerine de çok üzüldüm kahroldum yeni evlendiği eşi o kadar sevecenki arkadaşımın namına çok sevindim dilerim artık hep mutlu olur sevgilerimle ..

bilge dedi ki...

-Sevgili Hüseyin Usta üzüntüler ve kederler biz insanlar için arkadaşım o kadar iyi yürekli bir insandıki herkesin yardımına koşan maddi ve manevi destek veren biriydi yüreği kocamandı sevgisi bereketliydi ama yaşayacağı kötü günleri varmış yaşadı ve inşallah şimdiki mutluluğu bir ömür sürer dostlukla..

bilge dedi ki...

-Sevgili Çınar evet öyle oluyor sanki dün ayrılmışsın ve sohbetiniz kaldığı yerden devam ediyor dostlukta güzellikleri ve üzüntüleri paylaşmak böyle bir şey olsa gerek ..güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sevgiler..

bilge dedi ki...

-Sevgili didem yeni eşi ile tanışınca bir nebze de olsa arkadaşımın namına mutlu oldum dilerim eşi ona geçirdiği kötü günleri unutturur sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili nilly'in dünyası güzel dileklerini sevgilerini arkadaşımın yüreğine gönderiyorum..sevgiyi hissetmek yürekten olur gözlerle olmaz diye düşünüyorum arkadaşımın gerçekten eşi ışığı olmuştu bende bunu yüreğimde hissettim sevgilerimle..

bilge dedi ki...

-Sevgili Jivago çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için dostlukla..

bilge dedi ki...

NOT: SEVGİLİ ARKADAŞLAR ARTIK EVİMDE FAZLA KALAMIYORUM ONUN İÇİNDE YORUMLARINIZA GEÇ CEVAP VEREBİLİYORUM LÜTFEN KUSURUMA BAKMAYIN ..SEVGİLERİMLE