3 Şubat 2010 Çarşamba

koordinasyon

Arsa alırken ne yapıyoruz önce:
İlimizde veya ilçemizde bulunan tapu ve kadastro müdürlüğüne gidiyoruz tapu kayıtlarına bakıyoruz Daha sonra bağlı olduğu belediye den varsa imar durumuna bakarız .
Arsa eğer belediye yetki alanları dışındaysa ilgili valiliklere:(Bayındırlık ve İskan  Müdürlüğü) ne müracaat ederek çevre düzeni planı olup olmadığı, sit alanında kalıp kalmadığı ve diğer teknik bilgileri öğreniriz.
Şartlar el verincede arsayı alırız. Arsa sınırlarımızı tesbit ettirmek için kadstrodan elemanlar gelir arsa koordinatlarına göre size sınırlarınızı gösterirler sizde ona göre arsanızın etrafını çekilebilecek gibiyse tel örgünüzü çekersiniz bir sürü hayaller kurarak .
Arsanız birde çamlık veya ağaçlık bir   alandaysa tertemiz hava bol oksijen değmeyin keyfinize ,arsanızda bir ev yaptırıp meyve ağaçlarınızı ekecek çiçeğinizle böceğinizle hobilerinizle uğraşarak yılların yorgunluğunu üzerinizden atacaksınızdır.
Siz öyle sanırken pat diye karşınıza Orman müdürlüğü çıkar size derlerki olmaz bu arsanın  şu kadarı orman sayılan yerlerdendir .Siz nasıl olur ben devletin tapu ve kadasto müdürlüğüne yer tesbiti yaptırdım benim kadastrol çapım da ki değerlere göre yer tesbiti yaptılar ben ona göre para ödedim tapuda böyle gözüküyor devletin kurumu beni kandıracak değil ya sizde devlet kurumusunuz onlarda desenizde boş.İki devlet kurumunun koordinasyon eksikliğinden siz boşuna zarar uğrarsınız .Ayrıca birde mahkemelerde uğraşırsınız para cezasıda cabası .Arsa almadan önce kesinlikle birde Orman müdürlüklerine müracaat etmek gerekiyor.


BİLGE

25 yorum:

komançi dedi ki...

bunu öğrendiğim iyi oldu. gerki orman arazisine bina yapmak serbest değilmi :))

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar: Arsa alacak olan vatandaşlarımızın arsanın durumunu öğrenmek için mutlaka bir de mutlaka Orman Müdürlüğüne giderek araştırma yapması gerektiğini hatırlatan bu faydalı ve ibretli anlatınızı çok beğendim. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Sihirli Yazılar dedi ki...

Bu uyarın, arsa almayı düşünenler için çok faydalı olacaktır Bilgecim. Dediğin gibi, hem uğraş dur sıkıntısı stresi hem de para cezası. Çekilir şey değil. Hiç sevmiyorum "Burası Türkiye" şeklindeki o lafı ama gel de söyleme şimdi işte. Koordinasyonun önemini de bu yazınla vurgulamış oldun. Teşekkürler, sevgilerimle...

ramazan dedi ki...

çok güzel bir aydınlatma.teşekkürler.

Sedencik dedi ki...

sonra birileri gelir orman açar -yakar-
tesislere binalara arazi çıkar...
giden para gitmiştirde...
bundan sonrasında huzur olsun inşallah...
sevgiyle...

Hamiyet dedi ki...

Maddi, manevi her yönüyle sıkıntı çektiriyorlar insana...

Güzel bilgiler için teşekkürler.
Sevgiler.

ezgilimelodi dedi ki...

Teşekkürler verdiğin bilgiler için:)
Sevgiler

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Sevgili arkadaşım, hayırdır bir sorun mu var ?

bilge dedi ki...

-Sevgili komançi rica ederim evet konut yapabiliyorsunuz şahıs ormanlarında...sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

-Rica ederim Recep bey aslında belediye yetki alanları dışında bütün kurumlara sorulması gerekiyor ..sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

- Sevgili sihirliyazılar arkadaşları aydınlatmak amacıyla yazdım sende bilirsin bu konuları benim dikkat çekmek istediğim konu kurumlar arası koordinasyonun eksik olmasısevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

- Rica ederim Ramazan bey teşekkürler sevgi ve dostlukla...

bilge dedi ki...

-Sevgili sedencik ben doğanın korunmasından yanayım hele bilhassa binlerce tür hayvanın yaşadığı ormanların yanması yaşadığımız dünyamızı her yönden etkiler benim anlatmak istediğim konu orman vasfını yitirmiş veya ormanda olabilir tapu müdürlüğünde bulunan arsanınzın ölçüleri ile orman müdürlüğünde bulunan aynı arsanın ölçüleri birbirini tutmuyor örnek vermek gerekirse 500 m2 lik arsanız orman müdürlüğünde 150 m2 ye kadar inebiliyor siz 500 m2 nin parasını ödüyorsunuz ama arsanız 150 m2 ben kurumlar arası koordinasyon eksikliğine dikkat çekmek istedim sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

-Rica ederim sevgili hamiyet sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

- ben teşekkür ederim sevgili ezgilimelodi sevgi ve dostlukla..

bilge dedi ki...

-Bir sorun yok arkadaşım çok şükür sadece kurumlar arası koordinasyonun eksikliğine dikkat çekmek istedim sevgi ve dostlukla...

minimalist dedi ki...

teşekkürler gerçekten arsa almak gibi düşüncem yoktu ama değerli bilgi bir gün lazım olabilir :))Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar. Bloğuma yaptığınız ziyaret ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Google'den taş kesen efsaneler diye aratın, bahsettiğiniz efsaneye siz de ulaşabilirsiniz.
Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Türk Halkbilimi nezdinde yaptıkları çalışmalarında söz konusu efsanelerin tamamını izleyebilirsiniz.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

bilge dedi ki...

-Rica ederim minimalist ben teşekkür ederim sevgi ve dostlukla...

mandalincikmazi dedi ki...

Bir gün arsa alacak olursam mutlaka bu bilgilerin hepsini uygulıcam orman müdürlüklerine gitmek gerçekten aklıma gelmezdi umarın başka bi şey çıkmaz ...

bilge dedi ki...

-sevgili yıldız belediye nin yetki alanlarında belediyeden soracaksın belediyenin yetki alanları dışında olursa arsa o zaman ilgili kurumlara sorman gerekiyor sevgi ve dostlukla...

Manon dedi ki...

Thank you for stopping by my blog today!! Your blog is very cool!

Zeugma dedi ki...

Bu bilgilerden hiç haberim yoktu. Çok ilginçmiş gerçekten..
Aklımın bir köşesine yazdım...
Teşekkürler, sevgiler...

bilge dedi ki...

S evgili zeugma yararlı olmasına sevindim sevgi ve dostlukla..

mavi dedi ki...

güzel bir yazı olmuş.elinize sağlık. Benimde böyle bir sorunum var onu çözmeye çalışıcam.
Annemler ben küçükken bir arsa almışlar Balçova'da.tabii cahillikte var bilememeişler satan kişide gösterdiği yerden 2 tepe arkaya atmış annemlerin arsasını. yıllardır vergi ödüyoruz. 200 m2. ve tapuda zeytinlik olarak geçiyor. ne yerini ne yurdunu bilmeyiz.yıllık ödenen vergiye gelince bu sene 320 lira. her sene durum bu. bi akıl verebilirmisiniz ben bu arsayı tarım arazisi olarak gösterip vergi düşümü yapabilirmiyim ? nasıl yapabilirim. teşekkür ederim.