7 Ocak 2010 Perşembe

SENİ TERKETMEYE KARAR VERDİM

Seni unutmam gerekiyor
Dün kendimi dışarıya attım
Gezdim sokakları caddeleri
Beynimde sen
Terketmeliyim diyordum
Tam 24 saat olmuştu
Ha gayret
Unutursun diyordum..
Seni
Üzüntülerimde yaktım
Kızgınlıklarımda ayağımın altında ezdim..
Gıkın çıkmadı.
Dost değildin biliyordum .
Yavaş yavaş kanıma girdin ..
Ben seni yavaş yavaş değil
Birden kesip atmak istiyordum..
Çıkmalıydın hayatımdan..
Çıkmalıydın.....
SİGARA..UNUT BENİ..
UNUTACAĞIM SENİ..

BİLGE

17 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Ayakta alkışlarım seni.... Bu kararın için. Ve tüm kararların tatbikinde olduğu gibi, ama özellikle bu hain sinsi dost sanılanı bırakma için mutlaka beyinde oluşmalı o karar..ki tatbikinde falsolar oluşmasın.. Ewwet tecrübe konuşuyor anlaşıldığı üzre!..
Ben koah hastasıyım. 8 yıl önce nefes bitip en sevdiğim renk olan mor renge bürününce beden olarak, kaldırıldığım Marmara Üniversitesi hastanesinde beni yeniden yaşama döndüren doktorum ertesi gün son derece sakin "önünüzde iki seçenek var hocam" dedi.. nedir? "yaşamak ve ölmek" dedi yine sakince.. Yüzüne nasıl baktıysam, "yaşamak istiyorsanız sigarayı bırakmanız şart hocam" "ama tabii seçim sizin yine de " dedi..
Ve ben her fani gibi yaşamayı seçtim sevgili bilge.. O gün bugün sigara yok hayatımda.

Ne olur ölmeyi seçme!

bilge dedi ki...

Teşekkürler beni yüreklendirmeleriniz için..inşallah bırakacağım ..çocuklarım çok kızıyorlar .hem sağlık açısından hemde ekonomik açıdan düşündükçe vicdan azabı çekiyorum..sizede geçmiş olsun diyorum..sevgilerimle..

bücürükveben dedi ki...

komşum da aynı dertten muzdarip:( bu işin çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum (ben içmem ve içilen yerlerde duramam) ama azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz derler yine de televizyonda işte bilmem kaç seansta kesin bıraktırıyoruz denilen yöntemler (galiba lazer) çıkmış bir dene derim...sevgilerimle

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Umarım onu ilelebet ve bir daha hiç geri dönmeyecek şekilde terkedebilirsin Sevgili Bilge.Seni bu kararından dolayı ayakta alkışlıyorum.

Sevgili hasretsenfonileri,sevgili hocam; umarım annem sizin gibi bir yol ayrımına gelmeden bırakabilir bu mereti.Geçen ay sigarayı bırakma derneğine gitmiş demişler ki kesin karar verin öyle gelin.O günkü ses tonunu hiç unutamam.Sanki canını,canından bir parçasını fizana gönderecek gibi tedirgin,ürkek ve üzgündü.Ve hala karar veremedi onu terketmeye.

stuven dedi ki...

işin büyük bir bölümünü halletmişsin.

akilliigne dedi ki...

ne mutlu
bir insandaha kurtuldu sigara denen düşmandan...
"İster zengin ol ister fukara. Ama ne olur, hiçbir zaman yakma, açma bir yara!"

mutfakcini dedi ki...

Tebrike derim.Kararlı ol ve terket.Ben hiç içmedim.Kendini göz göre göre zehirlemeyi göze alma lütfen.sevgiler canım.

haykırış dedi ki...

Sayın Bilge,
Ta ki üçüncü krizimde söylenilmişti uzak durun diye dinlememiştim hatta çok zayıf kalmıştım yenilmiştim lakin ameliyat safhasına değin sanki sıkı dost olmuşuz gibi ayrılmazdıkta...
Fakaaaat...
Yatağıma yatırıldıktan sonra ki günün sabahı gelen doktorumun sigara yüzünden ameliyat anında akciğerlerimin makinaya rağmen oksijensiz kaldığını ve hatta ölümden döndüğümü söylediği anda tamam demiştim beni öldürmek isteyeni neden dost edeyim ki diyerek bıraktım lânet olsun.
Bıraktığınıza sevindim.
O bizi bırakmadan biz onu atalım demek gerek..
Saygılarımla

Dalgaları Aşmak dedi ki...

hadi bakalım arkadaşım şimdiden kutluyorum seni :)Sanırım burda şu anda tek kötü örnek benim :)

Sevgiyle...

suskunbiradam dedi ki...

Bırakmak istiyor musun arkadaşım? Sakın bir daha yazma...

İstiyor musun bırakmak? Klavyelerle onun adını tıkırdatma...

Bırakacak mısın? Anma... İçinde tut ama dilinle anma...

Ben 7 eylül 2005 itibari ile günde ortalama 70 adet sigara içerdim. Soranlara "Asla bırakmam" derdim. 8 Eylül 2005 de dünyanın en basit ameliyatı olan safra kesesi operasyonunda sigara yüzünden erken ayıktım, safra patlamış ve ameliyat sonrası 2. ve 3. günlerde toplam 2 defa kalbim durup müdahele ile çalıştırmışlar ve toplam 4 ameliyatla durumu kurtardım.

Bu kadar müthiş içici iken şimdi yanımda istedikleri kadar içsinler... Kendimi böyle terapi ettim.

En güzel yol olarak da (Ki nefes alış verişteki ciğerlerden gelen nikotin kokusu can istetir) piyasalarda 120 kuruşa satılan ve içinde 50 adet mini sakız olan DELETE sakızı yanımdan hiç eksik etmem. Canım mı istedi? Hemen çiğnerim ve kokusu gidiverir...

Selamlar...

Özgür dedi ki...

Tebrikler. İnşallah sonuna kadar gider.
Sigara bırakmada ki en etkili yöntem budur aslında. Bir anda keseceksin, canın istese de ağzına almayacaksın bir daha.
Babam o şekilde bıraktı, 10 yıldır içmiyor. :))
Düşün 6 yaşında içmeye başlamış, 45 yaşında bıraktı. günde üç paket içerdi. Onun gibi bir tiryaki bile bıraktıysa herkes bırakır... ;)
Tabi beni de 15-16 yıl o sigara dumanının altında zehirlenmeye mahrum bıraktı o da ayrı bir konu.

bilge dedi ki...

-Sevgili arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bu illeti bırakmamdaki yüreklendirmeleriniz için.. yıllarca içtim faydasını görmedim ama yoksunluk sendromu sanırım farkında bile değildim içtiğimin sigarayı yakıyorum kültablasında unutuyor bir daha yakıyordum..neyse kurtuldum sayıyorum bence beyinde bitiyor bu illetten kurtulmak..hepinize sevgilerimle..

bücürükveben dedi ki...

Merhaba bilge, hediyemi kabul ettiğin için teşekkürler, o düşmandan kurtulma savaşın nasıl gidiyor? Umarım iyi haberler alırım,unutma bu bir savaş, güçlü ol ve sakın pes etme, o seni değil sen onu yen! Yapacaksın eminim. Savaşı kazanmanın ilk yolunu, ilk adımını attın çünkü.
Selamlar

bilge dedi ki...

sevgili kedi perisi elbette artık adım attık bir kez bazen bunalıyorum dışarıya çıkıp yürüyüş yapıyorum bol bol su içiyorum ..ilginiz için teşekkürler dostlukla..

Begonvilli Ev dedi ki...

Yürekten kutluyorum. Başaran pek çok insan tanıyorum. Yani imkansız değil. Mutlaka başaracaksın. Sevgiler, selamlar.

Begonvilli Ev dedi ki...

Az önce yazmayı unutmuşum, Begonvilli Ev'de, şu linkte bir e kitap bulacaksınız. Bu kitabı mutlaka okuyun.Yaralanacağınıza inanıyorum. http://begonvilliev.blogspot.com/2009/02/kitap-sigaray-brakmann-kolay-yolu-allan.html

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bende bırakmak istiyorum artık:(